Projecten
Contact
Over ons
Blog
14 maart 2023

Virtual 3D Printing

Virtual 3D Printing
Je leest hier stap voor stap hoe je een in de 3D printing scene veelgebruikt test STL bestand, het 3D Benchy model importeert in Blender. Hoe je het vervolgens exporteert als 3D scene en deze scene met behulp van Three.js rendert als een React TypeScript component. Naast dit virtuele 3D printen, eigenlijk 3D web rendering, laat ik zien hoe je hetzelfde STL model daadwerkelijk 3D print.
21 oktober 2021

React/TypeScript favoriete app setup

React/TypeScript favoriete app setup
Hoe ziet mijn favoriete React/Typescript project eruit? Ik zal je aan de hand van een stapsgewijze handleiding om een nieuw CRA React TypeScript project op te zetten met een custom ESLint-configuratie die gebruik maakt van Prettier uitleggen hoe en waarom mijn favoriete app setup er nu precies zo uitziet. Vervolgens zal ik uitleggen hoe je lint-staged en husky kunt gebruiken om pre-commit en pre-push hooks toe te voegen voor linting en het automatisch uitvoeren van tests.
9 oktober 2015

Push Notificaties met Laravel en Arrow

Push Notificaties met Laravel en Arrow
Op 7 oktober heb ik een presentatie voor de Nederlandse Appcelerator Titanium User Group gehouden. In mijn presentatie laat ik zien hoe wij middels een custom Laravel PHP backend voor zowel Android als iOS custom payload push notificaties versturen voor respectievelijk GCM en APNs m.b.v. een uniforme API van Appcelerator Arrow.
4 maart 2015

In Ondernemend NL op RTL7

In Ondernemend NL op RTL7
Aanstaande zondag 8 maart zijn wij om 10.00 uur te zien in het programma Ondernemend Nederland op RTL 7. Wij zijn gevraagd een korte toelichting te geven over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van apps.
23 januari 2015

Get Agile!

Get Agile!
Aangezien wij zelf steeds vaker binnen een scrum team werken en hier duidelijk de voordelen van hebben ervaren, maar ons nog niet comfortabel genoeg voelden een project zelf volledig volgens scrum te doen, zijn wij ons gaan oriënteren hoe daar beter in te worden. Wat is er dan beter en sneller dan een training te volgen!
19 november 2014

Is uw App al klaar voor Apple Watch?

Is uw App al klaar voor Apple Watch?
Vandaag is WatchKit als onderdeel van de iOS8.2 SDK binnen Xcode 6.2 beta door Apple publiekelijk beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Met de WatchKit API is het mogelijk een app te maken voor de eerder door Apple aangekondigde Apple Watch.
18 november 2014

Medianique op AppSpecialisten.nl

Medianique op AppSpecialisten.nl
Met gepaste trots presenteren wij onze vermelding op App Specialisten. Na een prettig en interessant gesprek afgelopen vrijdag met David van der Loo van AppSpecialisten, staan wij sinds vandaag op vermeld op de site van App Specialisten. We zien uit naar een even zo gezellige en vruchtbare toekomstige samenwerking met AppSpecialisten.nl!
11 november 2014

Gruntify your Workflow

Gruntify your Workflow
Op 5 november heb ik mijn eerste praatje voor de Nederlandse Appcelerator Titanium User Group @TitaniumNL gehouden. In mijn praatje heb ik verteld hoe wij op basis van één codebase meerdere branded apps ontwikkelen. In het bijzonder ging het erover hoe dit proces te automatiseren met behulp van Grunt.
1 november 2014

Shared Web + Ti App JavaScript Codebase

Shared Web + Ti App JavaScript Codebase
Op 3 december heb ik mijn tweede praatje voor de Nederlandse Appcelerator Titanium User Group @TitaniumNL gehouden. In mijn praatje heb ik verteld hoe wij op basis van één gedeelde JavaScript codebase zowel web als mobile apps ontwikkelen. In mijn presentatie laat ik zien op welke redelijk eenvoudige wijze wij een gedeelde codebase hebben opgezet.
15 oktober 2014

Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop
Vandaag is Android 5.0 ‘Lollipop’ officieel uitgebracht. Deze versie van Android is een aantal weken geleden al aangekondigd, maar vandaag is de naam ‘Lollipop’ officieel en zijn alle nieuwe features en functies bevestigd. Android 5.0 Lollipop wordt standaard geleverd op de eveneens nieuwe Google Nexus 9 en Google Nexus 6.
17 september 2014

Wat is er nieuw in iOS8

Wat is er nieuw in iOS8
Vandaag is het eerder gepresenteerde iOS 8 beschikbaar gekomen. Vanaf nu kun je je iPhone of iPad updaten naar de laatste versie van iOS. Visueel is de update niet zo groot als de iOS 7 update van vorig jaar. Ogenschijnlijk niet. Maar volgens eigen zeggen van Apple is dit de grootste update van iOS tot nu toe!
21 maart 2014

Verhuizing naar AREA071

Verhuizing naar AREA071
Met veel plezier en enthousiasme hebben wij onze intrek genomen in AREA071. Na met Medianique een aantal maanden geleden van Amsterdam naar Leiden te zijn verhuisd, zijn wij zeer gelukkig het unieke concept van AREA071 te hebben leren kennen.