Projecten
Contact
Over ons
Blog
23 januari 2015

Get Agile!

Scrum Academy 22 januari 2015

Aangezien wij zelf steeds vaker binnen een scrum team werken en hier duidelijk de voordelen van hebben ervaren, maar ons nog niet comfortabel genoeg voelden een project zelf volledig volgens scrum te doen, zijn wij ons gaan oriënteren hoe daar beter in te worden. Wat is er dan beter en sneller dan een training te volgen!

Er zijn diverse aanbieders van (IT) scrum master trainingen, maar voor ons sprong de Scrum Academy ertussenuit door de bredere inzet van scrum voor interactieve projecten, de heldere website en de vriendelijke trainers met een succesvol track record in de praktijk.

Inmiddels hebben Mathijs en ik deze week de tweedaagse training Scrum Master in Interactieve Projecten gevolgd bij de Scrum Academy in Amsterdam.

De training was zeer nuttig en biedt de mogelijkheid de theorie meteen in de praktijk te brengen. Omdat je op de training net als in een echte scrum met een multi disciplinair team werkt, leer je naast scrum in de praktijk te gebruiken ook nog eens veel van de ervaringen en vragen van alle anderen binnen de groep.

Scrum lijkt soms een wonder recept, maar zonder goede chef kok, geen lekker eten! Zo ook voor de training. Onze trainers wisten naast alle principes van Agile en Scrum uit te leggen, ook nog eens goed op tijd, kwaliteit en plezier te sturen. Iets waar je naast een goede kennis van de theorie ook talent en ervaring voor moet hebben.

Ik denk dat we nu een goede basis hebben om in de praktijk met meer zelfvertrouwen een project te 'scrummen' en ik hopelijk in de praktijk de kilometers kan maken een goede scrum master te worden.

Meer informatie?


Frank Eijking
Door Frank Eijking Software Engineer