Projecten
Contact
Over ons
Blog
19 november 2014

Is uw App al klaar voor Apple Watch?

Apple Watch digital crown

Vandaag is WatchKit als onderdeel van de iOS8.2 SDK binnen Xcode 6.2 beta door Apple publiekelijk beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Met de WatchKit API is het mogelijk een app te maken voor de eerder door Apple aangekondigde Apple Watch.

Apple Watch

Met Apple Watch begint een nieuw hoofdstuk in de relatie die wij hebben met technologie. Vanaf begin 2015 zullen wij in staat zijn innovatieve nieuwe ervaringen te leveren aan uw klanten direct om hun pols. Bestaande app meldingen kunnen gemakkelijk worden weergegeven op een Apple Watch. En door gebruik te maken van WatchKit, kunnen wij u uw apps nog verder uitbreiden en verbeteren met de nieuwe functies en mogelijkheden die Apple Watch biedt.

WatchKit Framework

WatchKit is een ontwikkeltool welke ons vanaf vandaag in staat stelt mini apps te maken en UI elementen te besturen op een Apple Watch door o.a. koppelingen te maken tussen (bestaande) iPhone apps en een Apple Watch.

Hoe werkt dit?

WatchKit apps bestaan uit twee delen: een WatchKit extensie welke op een iPhone draait en een set van user interface middelen die is geïnstalleerd op een Apple Watch. Wanneer uw app wordt gestart op een Apple Watch, zal de WatchKit uitbreiding, die in de achtergrond op een iPhone draait, de Apple Watch gebruikersinterface actualiseren en reageren op de gebruiker interacties. WatchKit biedt drie mogelijkheden om uw iPhone app naar Apple Watch uit te breiden: WatchKit Apps, 'Glances' en 'Actionable Notifications'.

WatchKit Apps

Een WatchKit app op een Apple Watch bevat een volledige gebruikersinterface. Gebruikers kunnen de app starten op hun horloge en de app bedienen op een manier die uniek is voor Apple Watch. Apple Watch kent zijn eigen gebruikers interactie mogelijkheden met touch gestures en met de zogenaamde Apple Watch 'Digital Crown'.

Glances

Een snelle en lichtgewicht weergave van uw app. U kunt gebruikers met snelle alleen-lezen notificaties in één oogopslag van informatie voorzien. Verdere interactie met app vereist interactie met de user interface van de iPhone app zelf.

Actionable Notifications

Dit zijn notificaties gebouwd en ontworpen met WatchKit specifiek voor Apple Watch. Dit type notificaties laat gebruikers, in tegenstelling tot bovengenoemde Glances functionaliteit, gebruikers actie ondernemen direct vanaf hun Apple Watch.

Ontwikkeling van Apple Watch enabled apps

Wij zijn sinds vandaag druk bezig met onze eerste simulator tests en brengen u binnenkort graag verder op de hoogte.

Wind mensen in 2015 om uw pols en neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden voor uw app i.c.m. Apple Watch te bespreken!


Anna van Schelven
Door Anna van Schelven UX/Visual Designer