Projecten
Contact
Over ons
Blog

MyRadio 3rd generation

Na het succes van de eerste en tweede generatie MyRadio apps, is een volledig nieuwe versie van de app ontwikkeld door Medianique. Op basis van gebruikersonderzoek is er een volledig nieuwe user interface ontwikkeld.

MyRadio Samsung Trio

Performance tuning

Daarnaast is de app responsiveness sterk verbeterd door diverse technische optimalisaties. Zo is de Android app startup tijd sterk verminderd tot onder de 2 seconden en is het bandbreedte gebruik volledig geoptimaliseerd.

5,5X sneller opstarten. 80% minder bandbreedte.

iOS7

MyRadio app op iPhone 5c

Mede geïnspireerd op de nieuwe iOS7 vormtaal is er een geheel nieuw ontwerp van de app gemaakt. De nieuwe look & feel is eveneens toegepast voor de Android versie van de app, alsmede de desktop en web clients van MyRadio.

Multiple platforms, multiple formfactors

Door gebruik te maken van een generieke code base voor business logica en service calls heeft Medianique in korte tijd en tegen lage kosten voor voor zowel iOS als Android de MyRadio app opnieuw ontwikkeld.

Waarbij niet alleen handheld formfactor telefoons, maar ook direct tablet versies van de MyRadio app voor zowel iPad als Android tablets ontwikkeld zijn.

Vectors i.p.v. pixels

Naast diverse audio en netwerk optimalisaties voor het soepel afspelen van audio, is de app bestandsgrootte verminderd van 8 naar 3MB. Dit is voornamelijk gerealiseerd door bitmap images in de app te vervangen door vector graphics.

Naast een kleinere app size, ziet de app door het gebruik van deze grafische elementen app er ook strak en haarscherp uit op hoge resolutie HD en Android xhdpi shermen.