Projecten
Contact
Over ons
Blog

AladinFM app

Touch first interface

In opdracht van Datapas ontwikkelde Medianique een booking app die ondermeer wordt gebruikt door de European Space Agency en Bayer Healthcare.

Touch first interface

De AladinFM mobiele web app is o.b.v. een responsive CSS framework (Bootstrap) ontwikkeld. Dit om de web app op alle mogelijke mobiele touch devices optimaal te laten functioneren. Daarnaast is de volledige UI van de app o.b.v. het principe ‘mobile first’ ontwikkeld. Alle input controls zijn eenvoudig met uw vingers te bedienen.

SPA

De volledige booking app is een zg. Single Page Application (SPA). Dit houdt in dat de web app zich gedraagt als een ‘native’ mobile app. Er vinden niet zoals in een klassieke webbrowser app page refreshes plaats. Alle views worden net als in een native app opgebouwd o.b.v. de binnengekomen data. Hierdoor is het bandbreedte gebruik zeer laag, maar nog belangrijker, is de gebruikerservaring zeer goed en niet van een native app te onderscheiden.

AldinFM Booking app

Multilingual, multi branded

Vanaf het begin van de ontwikkeling van de web app is rekening gehouden met een meertalige gebruikersgroep, alsook met de inzet van de app voor verschillende klanten van Datapas. Door de modulaire opbouw van de app zijn deze zaken vanaf het begin eenvoudig geïmplementeerd en ook op lange termijn goed onderhoudbaar.

Low footprint satellite app

Door een slimme analyse is zoveel mogelijk AladinFM business logica centraal behouden in de centrale legacy Aladin applicatie. Waar deze applicatie qua interface niet meer voldeed aan interactie middels touch devices, is gekozen deze functionaliteiten bereikbaar te maken via een ‘satelliet’ applicatie welke via een RESTful webservice API boekingen en wijzigen kan maken in de centrale AladinFM applicatie.