Bel 020 7860630 -
info@medianique.nl

Web Applicaties

Door jarenlange ervaring met het ontwikkelen van geavanceerde web applicaties is Medianique expert in het ontwikkelen van responsive webapps. Deze functioneren naast het gebruik in een klassieke webbrowser op uw desktop ook optimaal op uw smartphone of tablet.

Voordelen van een Web App

  • Een webapp geoptimaliseerde site of SPA (Single Page Application) hoeft slechts eenmalig geadministreerd en gehost te worden.
  • Uw updates zijn direct en behoeven geen updates of distributie van uw apps.
  • Door gebruik van de nieuwste technologieën als HTML5, CSS3, jQuery, Backbone of Ember zal uw webapp binnen zowel desktop browser als telefoon optimaal weergegeven worden en een rijke, bijna native app vergelijkbare, functionaliteit en ervaring bieden.
  • Daarnaast kunnen we, voor een nog betere gebruikservaring, middels bijv. PhoneGap’s Apache Cordova API en Backbone LocalSync, uw webapp tegen lage kosten gedeeltelijk omzetten naar een native app (zg. hybride app).

Rapid development, Rich user experience

Om de gebruiker van uw app een zo goed mogelijke ervaring te bieden, maken wij gebruik van de nieuwste technologieën die o.a. HTML5, CSS3 en view data-binding frameworks als Backbone en EmberJS bieden.
Responsive Webdesign Om deze nieuwste technologieën kosteneffectief in uw app te kunnen toepassen maken wij daarnaast gebruik van diverse open source projecten en tools die onze ontwikkeltijd aanzienlijk versnellen. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld SASS als CSS pre compiler en scaffolding- en build tools als Yeoman, Bower en Grunt.
Responsive Webdesign Door het gebruik van deze tools kunnen wij u niet alleen een snellere time to market voor uw app idee bieden, maar bovenal blijven de kosten bij korte ontwikkelcycli laag en kan er vaak en snel getest worden wat de kwaliteit van uw applicatie aanzienlijk verhoogt. Responsive Webdesign

Web Projecten

Geen Frontend zonder Backend

Een mooie touch enabled user interface is zonder goed ontworpen en gehost backend weinig waardevol.
Naast Backend as a Service (BaaS) diensten als Parse en Kinvey hebben wij ruime ervaring met het ontwerp en opzetten van complexe backend diensten.

Responsive Webdesign

Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met volledig maatwerk in PHP en MySQL op basis van een LAMP stack. Daarnaast hebben wij ook ruime ervaring met Oracle, SQL Server, Redis en Nginx. Sinds enkele jaren gebruiken wij voor grotere projecten voornamelijk Symfony of Laravel. Uitgebreide en zichzelf bewezen frameworks om al uw wensen in korte tijd in te kunnen verwezenlijken.

Naast een sterke basis in klassieke server side applicatie ontwikkeling zijn wij goed in JavaScript. Dit doen wij zowel client side, app contained als server side in de vorm van NodeJS. Wij zijn specialist in professionele JavaScript oplossingen volgens de Asynchronous Module Dependancy (AMD) specificatie m.b.v. RequireJS, CommonJS en uiteraard NodeJS.

Responsive Webdesign