Bel 020 7860630 -
info@medianique.nl

Radio 509: Voor iedereen die horen wil

Radio509 app

De vernieuwde toegankelijke iOS en Android app van Radio509 is speciaal ontwikkeld voor luisteraars met een visuele beperking, maar kan ook heel goed worden gebruikt door ‘iedereen die horen wil’.

Zelf radio maken

De nieuwe app maakt het mogelijk om zelf journalistieke bijdragen te leveren aan het radiostation. Opnames kunnen op eenvoudige wijze direct naar de studio worden gezonden, waar ze verder worden bewerkt en gereed gemaakt voor uitzending.

Mensen die niet (goed) kunnen zien, hebben de mogelijkheid om zelf journalist te zijn en een interview op te nemen met de app. Maar de app leent zich ook uitstekend om snel onderwerpen (in gesproken vorm) onder de aandacht te brengen bij de redactie.

In de korte tijd dat de nieuwe app beschikbaar is, heeft al een groot aantal mensen gebruik gemaakt van deze nieuwe functies.

Luisteren wanneer het uitkomt

Met de nieuwe Radio509 app kan er vierentwintig uur per dag geluisterd worden naar de live uitzending van Radio509. Daarnaast is het mogelijk om de programma-onderdelen ‘on-demand’ (op elk moment van de dag) te beluisteren. De Radio509 app biedt een scala aan podcasts, zoals interviews, reportages, cursussen en documentaires.

TestFlight

Om de nieuwe app van Radio509 optimaal te laten werken heeft een testpanel van visueel beperkte gebruikers gedurende een langere periode de app uitvoerig getest via Apple’s TestFlight programma. Het resultaat is een volledig toegankelijke app die zowel in de App Store van Apple als bij Google Play gratis is te downloaden.

Download hier de Radio509 app:
Radio509 iOS App Store
Radio509 Android Google Play

“Radio509. Voor iedereen die horen wil!”

Radio 509: Voor iedereen die horen wil

Frameworks en gebruikte technieken:

  • Alloy Framework
  • Android SDK
  • AVFoundation
  • Mandrill
  • Objective-C
  • SHOUTcast
  • SVGKit
  • UIAccessibility

Interactieve Radio Community

De nieuwe innovatieve app maakt van Radio509 een interactief community station, dat mensen met elkaar verbindt. Door alle technische ontwikkelingen leeft de radio, en in het bijzonder Radio509, meer dan ooit tevoren. Vooral voor de doelgroep van Radio509: ruim 350 duizend mensen met een visuele beperking, maar ook met een zeer goed getraind gehoor. Voor hen is radio, wat voor anderen televisie is.